tiistai 28. huhtikuuta 2015

Rahkaa ja persikoita

Jääkaapissa oli muutama purkki rahkaa menossa vanhaksi, niin ajattelin leipoa jotain rahkasta...persikoita löytyi myös säilykkeenä, joten yhdistelmä oli valmis. En halunnut kuitenkaan tehdä perinteistä rahkapiirakkaa, joten ajattelin kokeilla jotain erilaista. Tässä siis tulos.
Rahkapiiraat
Rahka"kakku"

Pohja:
100g Voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

* Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
*Lisää muna sekoittaen vaahdon joukkoon
*Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää hiljalleen sekoittaen taikinan joukkoon.

Täyte:
700g Maitorahkaa
3 munaa
1,5-2 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
Lisäksi persikoita

*Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja pilko persikat.

(Nämä määrät riittää, sekä piiraisiin, että "kakkuun")


Piiraat:
Pohjaataikinaa painelin muffinipellin koloihin tasaisesti, niin että se nousi myös hieman reunoille. Lisäsin n. 1rkl täytettä ja siihen päälle persikkakuutiot. Sen jälkeen täytettä lähes piripintaan. Uunissa 200 asteessa n. 20-30min, kunnes reunoilta alkaa olla hieman ruskettunut.



Rahkakakku/piiras:
Pieneen kuivakakkuvuokaan laitoin ensin vähän täytettä, sitten persikkaviipaleita ja loput täytteestä. Sen jälkeen lisäsin pohjataikinan tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Uunissa 200 asteessa niin kauan, että taikina päällä on saanut kullanruskean värin (n. 30-40min).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti